Καλέστε μας : 26510 41821

Οι συνταγές των σεφ μας: Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελλωμένα κρεμμύδια

Home  >>  Συνταγές  >>  Οι συνταγές των σεφ μας: Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελλωμένα κρεμμύδια

Οι συνταγές των σεφ μας: Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελλωμένα κρεμμύδια

Για την Τάρτα: 

• 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125 γρ βούτυρο
• 1 αυγό,
• 1-2 κ.σ. νερό
• μία πρέζα αλάτι

Για την γέμιση:
• 500 γρ κατσικίσιο τυρί
• 400 γρ κρέμα τυριού (Φιλαδέλφεια)
• 100 γρ κρέμα γάλακτος
• αλάτι και πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
• 250 γρ κρεμμύδια
• 80 γρ μαύρη ζάχαρη
• 80 ml ξύδι balsamico
• ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Για την τάρτα, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από το νερό και το αυγό. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και στην πορεία αυξάνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και ανάλογα όσο νερό χρειάζεται. Την βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα λεπτό φύλλο, το βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε από πάνω μία λαδόκολλα και αραδιάζουμε φασόλια. Την ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά, μετά βγάζουμε τα φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με κρόκο αυγού, για να μονώσουμε την τάρτα μας.
Για την γέμιση, βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Στην πορεία προσθέτουμε σταδιακά και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φτάσει να έχει η γέμιση μας μια βελούδινη υφή. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να δέσει.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και στην πορεία προσθέτουμε το balsamico και αλατοπίπερο. Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια και πάρουν ωραίο μαύρο χρώμα τα αφαιρούμε απο την φωτιά για να κρυώσουν. Γαρνίρουμε την τάρτα μας με τα κρεμμύδια, αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε μερίδες, κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Μπορούμε να την συνοδέψουμε με λίγη φρέσκια ανάμεικτη σαλάτα.
Καλή επιτυχία…
Τη συνταγή μας προτείνει ο Chef  Αλέξανδρος Ανδριώτης.

img_9166