Καλέστε μας : 26510 41821

Συνταγές

Home  >>  Συνταγές

Οι συνταγές των σεφ μας: Σαλάτα «συκάτη»!

Υλικά γιά την σαλάτα: Λόλο πράσινο χοντροκομμένο Λόλο κόκκινο χοντροκομμένο Καρότο τριμμένο Αποξηραμένα σύκα κομμένα σε ροδέλες Σουσάμι ψημένο Υλικά γιά το dressing: Ελαιόλαδο Μέλι Balsamico Λίγη μουστάρδα Αλάτι Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ αμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Χτυπάμε τα υλικά γιά το dressing, αλλά στην σαλάτα το περιχύνουμε…

Οι συνταγές των σεφ μας: Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελλωμένα κρεμμύδια

Για την Τάρτα:  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 125 γρ βούτυρο • 1 αυγό, • 1-2 κ.σ. νερό • μία πρέζα αλάτι Για την γέμιση: • 500 γρ κατσικίσιο τυρί • 400 γρ κρέμα τυριού (Φιλαδέλφεια) • 100 γρ κρέμα γάλακτος • αλάτι και πιπέρι Για…

Οι συνταγές των σεφ μας: Μοσχαράκι Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Υλικά για το μοσχαράκι • Μοσχαρίσιο χτένι σε μεγάλα κομμάτια – 1κιλό • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 2 φρέσκιες ντομάτες σε κύβους • 1 ντοματάκι κονκασέ • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας • 1 κύβο ζωμό μοσχαρίσιο • Νερό • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπαχάρι,…

Οι Συνταγές των Chef μας: Όνειρο της Μεσογείου

Καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι, γαρίδες, φινόκιο, σαφρά, τριλογία από πιπεριές φλαμπαρισμένο με λευκή σαμπούκα. Γαρνιρισμένο με σπανάκι σωτέ και ροζέτες παντζαριού. ΥΛΙΚΑ 4 Μεγάλα Καλαμάρια 1 Πιπεριά Πράσινη 1 Πιπεριά Κόκκινη 1 Κρεμμύδι ξερό 1 φινόκιο 2 σκελίδες σκόρδο λίγο ελαιόλαδο 100 γρμ. λευκή σαμπούκα 1 ντομάτα σε μικρό καρέ…

Οι Συνταγές των Chef μας: Γαρυδάκι Συμιακό

Γαριδάκι Συμιακό, περασμένο από καλαμποκάλευρο σε φωλιά πατάτας με σάλτσα αυγών αρωματισμένη με ούζο και άνηθο και γαρνιρισμένο με πέρλες φρέσκων λαχανικών. Υλικά για 4 άτομα: 800 γρ γαριδάκι Συμιακό 500 γρ πατάτες 250 γρ ραδίκια 1 κιλό lt έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 350 γρ lt ηλιέλαιο 250 γρ καλαμποκάλευρο 30…

Μοσχαράκι bourguignon

Υλικά: Μοσχαράκι σε μπουκιές Μανιτάρια Μπέικον Κρεμμύδι Σκόρδο Κόκκινο κρασί Βούτυρο Corn flour Κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Ζεματίζουμε το μοσχαράκι και ύστερα το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε βούτυρο το κρεμμύδι, το μπέικον και τα μανιτάρια. Αφού ροδίσουν προσθέτουμε το μοσχαράκι. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και συμπληρώνουμε νερό,…

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα

 Συνταγές ,   Ιανουάριος 2, 2015

Υλικά: Χοιρινό ψαρονέφρι Αποξηραμένα δαμάσκηνα Σάλτσα demi-glace Φρέσκο βούτυρο Αλάτι Πιπέρι Κονιάκ Αραβοσιτέλαιο Παρασκευή: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει βράση για λίγα λεπτά. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε…